2u1; Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima i pokazna vježba u Osnovnoj školi Sv. Petar, NAŠI MLADI SU SPREMNI NA SVE

Danas smo u suradnji s Osnovnom školom Sv.Petar, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sv. Filip i Jakov te Općinom Sv. Filip i Jakov sudjelovali na pokaznoj vježbi za učenike na temu požara.
Mladi su osim sudjelovanja na vježbi evakuacije u slučaju požara i simulacije, sudjelovali na radionici vezanoj uz prevenciju trgovanja ljudima u sklopu programa Odgoj za humanost od malih nogu. Cilj radionice bio je opisati predloženu problemsku situaciju i osvijestiti što mogu napraviti ako se nađu u situaciji kada se izgube ili ostanu sami kod kuće.

Danas, 18. listopada diljem Europe obilježavamo Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Ovaj dan obilježava se od 2007. godine preventivnim aktivnostima te podizanjem svijesti javnosti o ovom problemu.

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru kroz preventivne aktivnosti za mlade u Osnovnim i Srednjim školama podiže svijest o navedenim problemima.