Poželi i stiže ti zaželi

Projekt: Poželi i stiže ti zaželi

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru

NAZIV PROJEKTA:

Poželi i stiže ti zaželi

NAZIV POZIVA:

Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II (otvoreni trajni poziv)

EU OKVIR:

Ovaj Poziv pokrenut je u okviru Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II Broj poziva: UP.02.1.1.13

NADLEŽNO TIJELO:

Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

NOSITELJ PROJEKTA:

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograda na Moru

PARTNERI NA PROJEKTU:

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 557.080,00 HRK

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU: 557.080,00 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

18 mjeseci  (26.10.2020.-26.04.2022.)

O PROJEKTU:

Projekt Poželi i stiže ti zaželi će se provoditi na području djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno gradu Biogradu na Moru te općinama Pakoštane, Pašman i Tkon. Opći cilj osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti. Prvi specifični cilj je integracija nezaposlenih žena na tržište rada, motivacija nezaposlenih žena, ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti i obrazovanja žena kao preduvjet za lakšim pronalaskom posla i nakon završetka ovog projekta . Drugi specifični cilj je kontinuirana njega i skrb za osobe starije životne dobi od kojih je većina slabijeg ili lošeg zdravstvenog stanja u njihovim domovima, s educiranim osobama. Ciljana skupina na projektu je 6 teže zapošljivih žena i žena s niskim stupnjem obrazovanja s područja provedbe projekta koje će se educirati, zaposliti i obilaziti 38 korisnika na projektnom području.Žene će na početku projekta (u prvih 6 mjeseci provedbe) prije zaposlenja proći program certificiranog obrazovanja i osposobljavanja. Stečena znanja će im biti od velike koristi pri zaposlenju na projektu (12 mjeseci provedbe) kao i u kasnijem lakšem integriranju na tržištu rada po završetku prodbu projekta. Žene iz ciljane skupine zaposlenjem izlaze iz ranjivih skupina, značajno povećavaju mogućnosti za kvalitetniji nastavak života, za sebe i svoju obitelj te postaju aktivni članovi lokalne zajednice. Socijalizacija koja proizlazi iz projektnih aktivnosti je ključna za sve žene iz ciljane skupine, a još značajnija je za žene sa otoka. Također, projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 38 krajnjih korisnika projekta – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, primarno u sprečavanju njihove socijalne isključenosti i društvene izolacije, ali i osiguranja usluga pružanja pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti u vlastitom domu, čime će se smanjiti potreba za institucionalizacijom.

NAZIV SPECIFIČNOG CILJA:

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti.

DODATNE INFORMACIJE:

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više o projektu: https://www.zadra.hr/hr/component/k2/2697-zadra-nova-za-vas

DODATNE POVEZICE :

http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-program-zaposljavanja-zena-faza-ii/

VEZANE OBJAVE:

https://diadora-media.hr/vijesti/projekt-pozeli-i-stize-ti-zazeli/
https://gdckbnm.hr/treca-podjela-paketa-higijene-za-krajnje-korisnike-u-sklopu-projekta-pozeli-i-stize-ti-zazeli/
https://gdckbnm.hr/druga-podjela-paketa-higijene-za-krajnje-korisnike-u-sklopu-projekta-pozeli-i-stize-ti-zazeli/
https://gdckbnm.hr/natjecaj-za-prijam-u-radni-odnos-na-odredeno-vrijeme-u-hrvatskom-crvenom-krizu-gradskom-drustvu-crvenog-kriza-biograd-na-moru-za-potrebe-provedbe-aktivnosti-u-sklopu-projekta-pozeli-i-stize-t/
https://gdckbnm.hr/pozeli-i-stize-ti-zazeli-program-zaposljavanja-zena/
https://gdckbnm.hr/odrzana-pocetna-konferencija-projekta-pozeli-i-stize-ti-zazeli/
https://gdckbnm.hr/javni-poziv/
https://gdckbnm.hr/natjecaj-za-prijam-u-radni-odnos-na-odredeno-vrijeme/
https://gdckbnm.hr/prva-podjela-paketa-higijene-za-krajnje-korisnike-u-sklopu-projekta-pozeli-i-stize-ti-zazeli/
https://gdckbnm.hr/educirano-6-korisnicima-u-sklopu-pozeli-i-stize-ti-zazeli/