JAVNI POZIV

U svrhu provođenja Programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ broj projektnog koda UP.1.1.13.0101 naziva „Poželi i stiže ti zaželi“, koji se u okviru Europskog socijalnog fonda financira iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru objavljuje:

JAVNI POZIV

(neobvezujući)

za iskazivanje interesa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju za usluge pomoći i podrške u kućanstvu kroz projekt Zaželi na području grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Pašman i Tkon

I.
Predmet neobvezujućeg javnog poziva je iskazivanje interesa starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju:

1.) Osoba stara 65 godina ili starija;
2.) Osoba mlađa od 65 godina, ali teško pokretna ili nepokretna, odnosno ima nužnu potrebu za pomoć u kućanstvu;
3.) Osoba s invaliditetom;
4.) Živi u samačkom kućanstvu;
5.) Živi u zajedničkom kućanstvu, ali mu ukućani nisu u mogućnosti osigurati potrebnu skrb;
6.) Ne ostvaruje pravo na predmetnu uslugu potpore i podrške osigurane iz sredstva Državnog proračuna ili drugog javnog izvora;
7.) Prihodi koje ostvaruje nisu dostatni za samostalno pokrivanje troškova podrške

s područja djelovanja Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru odnosno područja grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Pašman i Tkon za sudjelovanje u projektu „Poželi i stiže ti zaželi“ kao krajnjih korisnika.

II.

Krajnjim korisnicima Projekta pružit će se pomoć u obavljanju kućanskih poslova (dostava namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje stana, donošenja vode, ogrijeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština), održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba. Usluga podrške i potpore u kućanstvu za krajnje korisnike u potpunosti je besplatna.

III.

Krajnji korisnici svoje sudjelovanje u Projektu iskazuju ispunjavanjem obrasca Prijava za sudjelovanje u projektu Zaželi u Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru. Ukoliko osoba koja bi se htjela prijaviti za sudjelovanje kao krajnji korisnik nije u mogućnosti dostaviti obrazac prijave osobno ili putem druge osobe u Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, može dostaviti Prijavu putem telefona na broj 023 383 761.

IV.

Prijave za sudjelovanje u projektu „Poželi i stiže ti zaželi“ u Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru nije ograničen vremenski.

V.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u sklopu projekta prikuplja i obrađuje navedene osobne podatke i prosljeđuje ih trećoj strani samo u svrhu za koju su prikupljeni, a sukladno Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Obrazac prijave za korisnike

Ravnateljica GDCK Biograd na Moru
Franka Troskot, bacc.oec.