INTERVENTNI TIM

Ublažavanje ljudske patnje u kriznim situacijama je jedan od glavnih pokretača međunarodnog pokreta Crvenog križa i tema od posebnog značaja za Hrvatski Crveni križ. Ratovi, prirodne i tehničko-tehnološke katastrofe posebno pogađaju najosjetljivije dijelove stanovništva, a oporavak zna biti spor i dugotrajan. Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru zato u svom djelovanju stavlja poseban naglasak na aktivnosti vezane za pripremu i djelovanje u kriznim situacijama te pomaganje pogođenim zajednicama u oporavku.

HCK i GDCK Biograd na Moru redovitim edukacijama omogućuju da djelatnici i volonteri stječu specijalistička znanja i vještine za djelovanje u kriznim situacijama. Organizacijom projekata i programa usmjerenih prema lokalnoj zajednici nastojimo podići razinu pripremljenosti te ojačati otpornost stanovništva na krizne događaje. Kako bismo što bolje odgovorili na krizne situacije pred kojima se možemo naći, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru oformilo je interventni tim.

Ako želiš pomoći i smatraš da svojim sposobnostima i vještinama možeš doprinijeti radu našeg interventnog tima te si se spreman educirati javi nam se na gdckbnm@gmail.com, uključi se i postani dio tima!