TREĆA PODJELA PAKETA HIGIJENE ZA KRAJNJE KORISNIKE U SKLOPU PROJEKTA “POŽELI I STIŽE TI ZAŽELI”

Projekt Poželi i stiže ti zaželi provodi se na području djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno gradu Biogradu na Moru te općinama Pakoštane, Pašman i Tkon. Opći cilj osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti. Specifični cilj je kontinuirana njega i skrb za osobe starije životne dobi od kojih je većina slabijeg ili lošeg zdravstvenog stanja u njihovim domovima, s educiranim osobama. Ciljana skupina na projektu je 6 teže zapošljivih žena i žena s niskim stupnjem obrazovanja s područja provedbe projekta koje su se educirati i zaposliti. Također, projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 38 krajnjih korisnika projekta starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju koje obilaze zaposlene žene.

U sklopu projekta osigurana su sredstva za higijenske potrepštine kako bismo krajnim korisnicima pružili dodatnu podršku i pomoću u njihovom domu. Projekt “Poželi i stiže ti zaželi” zapošljava 6 žena koje pružaju podršku za 38 korisnika sa područja Grada Biograda na Moru, Općina Pakoštane i na području otoka Pašmana. Djelatnice su svim korisnicima podjelile treći higijenski paket “Poželi i stiže ti zaželi” financiran sredstvima EU. Treći higijenski paket “Poželi stiže ti zaželi” sadržava: pasta za zube, četkica za zube, šampon za kosu, tekući sapun za ruke i toilet papir. Krajnjim korisnicima na području Biograd na Moru podjeljeno je 12 higijenskih paketa, općine Pakoštane 12 higijenskih paketa te otoka Pašmana 14 higijenskih paketa. Svaki mjesec za vrijeme trajanja projekta krajnjim korisnicima će biti podjeljenji paketi koji će sadržavati artikle za higijenu krajnjih korisnika i njihovog doma.

Ukupna vrijednost projekta je 557.080,00 kn te je projekt u 100% iznosu financiran sredstvima EU. Obvezni partneri na projketu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru dok Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vaš GDCK BIOGRAD NA MORU