DRUGA PODJELA PAKETA HIGIJENE ZA KRAJNJE KORISNIKE U SKLOPU PROJEKTA “POŽELI I STIŽE TI ZAŽELI

Projekt Poželi i stiže ti zaželi provodi se na području djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno gradu Biogradu na Moru te općinama Pakoštane, Pašman i Tkon. Opći cilj osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti. Specifični cilj je kontinuirana njega i skrb za osobe starije životne dobi od kojih je većina slabijeg ili lošeg zdravstvenog stanja u njihovim domovima, s educiranim osobama. Ciljana skupina na projektu je 5 teže zapošljivih žena i žena s niskim stupnjem obrazovanja s područja provedbe projekta koje su se educirati i zaposliti. Također, projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 32 krajnjih korisnika projekta starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju koje obilaze zaposlene žene.

U sklopu projekta osigurana su sredstva za higijenske potrepštine kako bismo krajnim korisnicima pružili dodatnu podršku i pomoću u njihovom domu. Projekt “Poželi i stiže ti zaželi” zapošljava 5 žena koje pružaju podršku za 32 korisnika sa područja Grada Biograda na Moru, Općina Pakoštane i na području otoka Pašmana. Djelatnice su svim korisnicima podjelile prvi higijenski paket “Poželi i stiže ti zaželi” financiran sredstvima EU. Prvi higijenski paket “Poželi stiže ti zaželi” sadržava: deterdžent za pod, sredstvo za pranje stakla, sredstvo za čisćenje sanitarija, arf, tekući sapun. Krajnjim korisnicima na području Biograd na Moru podjeljeno je 12 higijenskih paketa, općine Pakoštane 6 higijenskih paketa te otoka Pašmana 14 higijenskih paketa. Svaki mjesec za vrijeme trajanja projekta krajnjim korisnicima će biti podjeljenji paketi koji će sadržavati artikle za higijenu krajnjih korisnika i njihovog doma.

Ukupna vrijednost projekta je 557.080,00 kn te je projekt u 100% iznosu financiran sredstvima EU. Obvezni partneri na projketu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru dok Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vaš GDCK BIOGRAD NA MORU