48. sabirna akcija “Solidarnost na djelu 2020” – 177,5 kg hrane prikupili školarci Osnovne škole Sv. Filip i Jakov

Sabirna akcija „Solidarnost na djelu 2020“ zajednička je akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se ove godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji!“.

U sklopu akcije GDCK Biograd na Moru akciju provodi u suradnji sa osnovnim školama sa područja djelovanja.

Cilj ove akcije je razvoj solidarnosti i empatije među djecom i građanima. Ove smo godine izuzeli prikupljanje financijskih sredstava te smo željeli da zajedničkim prikupljanjem namirnica djeca vide završi rezultat odnosno cjelokupni složeni paket hrane te ostave svoju poruku podrške za korisnike kojima će paket stići pred Božić.

U Osnovnoj školi Pakoštane i područnim pripadajućim školama prikupljeno je preko 300 kg hrane, a sad im pridodajemo i 177,5 kg hrane koje su prikupili njihovi vršnjaci u Osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov.

Namirnice su ravnomjerno raspoređene po paketima te će biti podijeljene korisnicima pred Božić ubrzo nam stižu i paket naših školaraca sa otoka Pašmana i Biograda te se broj paketa iz dana u dan povečava što nas raduje i daje nadu da ćemo imati dostatan broj paketa za sve naše korisnike u vrijeme božićnih blagdana,

Ukoliko nam želite i vi pomoći da prikupio dovoljan broj paketa hrane namirnice možete ostaviti u košari koja se nalazi u Bure centru pred ulazom u Konzum. U zadnjem pražnjenju košare prikupljeno je 35 kg hrane i higijene. Trenutno nam najviše nedostaju sljedeće namirnice: juhe u vrećici, konzervirana hrana (paštete, mesni narezak, riblje konzerve), marmelada i riža svakako koji god artikal nam ostavite u košari biti će nam od koristi i razveseliti će naše korisnike.

Vaše GDCK Biograd na Moru