48. sabirna akcija “Solidarnost na djelu 2020” Neviđane

Sabirna akcija „Solidarnost na djelu 2020“ zajednička je akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se ove godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji!“.

U sklopu akcije GDCK Biograd na Moru akciju provodi u suradnji sa osnovnim školama sa područja djelovanja.

Cilj ove akcije je razvoj solidarnosti i empatije među djecom i građanima. Ove smo godine izuzeli prikupljanje financijskih sredstava te smo željeli da zajedničkim prikupljanjem namirnica djeca vide završi rezultat odnosno cjelokupni složeni paket hrane te ostave svoju poruku podrške za korisnike kojima će paket stići pred Božić.

Prve humanitarne pakete odnosno “kutije solidarnosti” koje su napunili učenici Osnovne škole u Pakoštanima OŠ Sv.Filip i Jakov i OŠ Vladimir Nazor iz Neviđana ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u prikupljanju namirnica za humanitarne pakete hrane.

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor iz Neviđana prikupljeno je preko 164,8 kg hrane. Namirnice su ravnomjerno raspoređene po paketima te će biti podijeljene korisnicima pred Božić.

Prikupljenoj količini ubrzo ćemo pribrojati i prikupljene pakete iz Osnovne škole Biograd i pripadajućih područnih škola te se nadamo podjeli paketa iza 20. prosinca.

Ukoliko nam želite i vi pomoći da prikupio dovoljan broj paketa hrane namirnice možete ostaviti u košari koja se nalazi u Bure centru pred ulazom u Konzum. Trenutno nam najviše nedostaju sljedeće namirnice: juhe u vrećici, konzervirana hrana, marmelada i riža.

Vaše GDCK Biograd na Moru