AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI I AKCIJA PRIKUPLJANJA UZORAKA KRVI ZA HRVATSKI REGISTAR DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji sa Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 21. rujna 2023. godine u vremenu od 15:15 do 18:30 u prostorijama Doma za kulturu u Tkonu (iznad restorana Sovinje) održati će akciju dobrovoljnog darivanja krvi te uzimanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica može se upisati svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina, a nakon popunjavanja pristupnice, daje se jedna epruveta krvi ( oko 7ml) za HLA tipizaciju (utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti). Ako su HLA podudarni s nekim od oboljelih osoba, kontaktirat će vas Hrvatski registar DDKMS radi postupka darivanja krvotvornih matičnih stanica. Svi koji se do 40. rođendana upišu u Hrvatski registar mogu biti darivatelji koštane srži ili perifernih matičnih stanica do 65. godine života.

Pozovite sve svoje prijatelje i članove obitelji i pokažite plemenitost te otkrijte najbolji dio sebe.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Napomena: obavezno ponesite osobnu iskaznicu!

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru