AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U DRAGAMA

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Drage i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 24. ožujka 2022. u vjeronaučnoj dvorani u Dragama održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi aktiva Drage prikupljeno je 16 doza krvi. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji, posebno našoj voditeljici aktiva (i dobrovoljnoj darivateljici krvi) Sandri Barešić na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj davatelja krvi u Dragama.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

*Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi sukladno epidemiološkim mjerama.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru