AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U SVETOM FILIP I JAKOVU

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Sv. Filip i Jakov i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 17. veljače 2022. u vijećnici Općine Sveti Filip i Jakov održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi DDK aktiva sveti Filip i Jakov prikupljeno je 37 doza krvi, a pristupila su i 3 nova mlada darivatelja. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji, posebno našem dugogodišnjem voditelju aktiva (i dobrovoljnom darivatelju krvi) Damiru Majici na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj davatelja krvi u Svetom Filip i Jakovu i okolici.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

*Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi sukladno epidemiološkim mjerama.