AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI  AKTIVA OTOK PAŠMAN

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva otok Pašman koja se održala 23. siječnja 2023. godine.

Održavanje akcije organizirano je i u suradnji sa Osnovnom školom „Vladimir Nazor“ u Neviđanima koja nam je ustupila prostor za održavanje akcije od 16:00 do 18:30 sati te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Na drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, ujedno i prvoj za DDK aktiv Otok Pašman, prikupljeno je 27 doza krvi, a pridružila nam se i jedna nova darivateljica kojoj čestitamo te joj želimo dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja!

Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krv ili nam se nisu mogli pridružiti ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji kao i Općinama Pašman i Tkon koje nas podržavaju i prate u radu kao i našem dugogodišnjem voditelju aktiva Šimi Mušćetu na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj darivatelja krvi na otoku Pašmanu.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru