AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI AKTIVA OTOK PAŠMAN

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Općom bolnicom Zadar odjelom za transfuziju organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva otok Pašman koja se održala 24. siječnja 2022. godine.

Održavanje akcije organizirano je i u suradnji sa Osnovnom školom Vladimir Nazor u Neviđanima koja nam je ustupila prostor sportske dvorane za održavanje akcije od 16:00 do 18:30 sati te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupili su:

Bačoka Petar, Benić Jure, Bobić Danijel, Božin Jure, Burić Renato, Grgin Branimir, Janković Željko, Jona Tihomir, Jukić Nikolina, Katičin Ivan, Korenić Željko, Kovačić Damjan, Kraljić Dalibor, Kuštera Ines, Mađerić Milena, Mandura Danijel, Mileta Ana, Mileta David, Mileta Nataša, Mušćet Dario, Ostojić Vlasta, Stagličić Božidar, Stagličić Jure, Stagličić Toni, Škrokov Marcela, Škrokov Šime, Ugrinić Anđelka i Vidović Marin.

Na drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi ujedno i prvoj za DDK aktiv Otok Pašman prikupljeno je 28 doza krvi. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji kao i Općinama Pašman i Tkon koje nas podržavaju i prate u radu ali posebna zahvala ide našem dugogodišnjem voditelju aktiva Šimi Mušćetu na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj davatelja krvi na otoku Pašmanu.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi sukladno epidemiološkim mjerama.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru