Akcija dobrovoljnog davanja krvi DDK aktiv OTOK PAŠMAN

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Općom bolnicom Zadar odjelom za transfuziju organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva otok Pašman koja se održala jučer 25. siječnja 2021. godine i to je ujedno i druga ovogodišnja akcija.

Održavanje akcije organizirano je i u suradnji sa Osnovnom školom Vladimir Nazor u Neviđanima koja nam je ustupila prostor za održavanje akcije od 15:30 do 17:30 sati u sportskoj dvorani škole te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupili su:

Bašić Borna, Bobić Danijel, Grgin Branimir, Jakovljev Julijana, Jona Tihomir, Katičin Ivan, Korenić Slavko, Kraljić Dalibor, Kuštera Ines, Kuštera Marin, Mađerić Milena, Mileta Ana, Mileta Nataša, Mileta Vladimir, Mušćet Dario, Mušćet Mateo, Mušćet Šime, Ostojić Božidar, Ostojić Vlasta, Pedišić Elvis, Radović Snježana, Stagličić Božidar, Škrokov Marcela, Tadija Marko, Ugrinić Anđelka, Vidović Marin, Zalović Manuela, Giovanna Ralić, Matea Jagnjić, Tadija Luka, Janković Željko, Čirjak Blanka, Jurić Karmen, Smoljan Stanislav, Korenić Željko, Lovro Kraljev, Alma Štorić, Kapović Danijel, Čikarela Ivan, Boris Baraka, Medić Šime, Bačoka Petar, Bašić Katarina, Tudorović Marjan i Zalović Manuela.

Na drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi ujedno i prvoj za DDK aktiv Otok Pašman prikupljeno je 27 doza krvi. Odaziv ljudi je bio puno veći te se nadamo da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji te posebna zahvala voditelju aktiva Šimi Mušćetu na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj davatelja krvi na otoku Pašmanu.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi sukladno epidemiološkim mjerama.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru