AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U TRAVNJU

15.4.2019. godine održane su dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Biogradu na Moru, prva akcija je održana za maturante i djelatnike škole dok je druga akcija bila redovna akcija DDK aktiva Biograd. S ciljem poticanja mladih na plemeniti čin darivanja krvi i ove smo godine u suradnji sa Srednjom školom Biograd i Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi za maturante, nastavnike i djelatnike škole.

Prije same akcije, maturantima su održana dva predavanja o važnosti i potrebi darivanja krvi kako bismo im približili i objasnili postupak samog darivanja krvi. Na predavanjima interes je pokazalo 20-tak maturanata što nas je razveselilo i temeljem toga smo organizirali zasebnu akciju za maturante i djelatnike škole kao i dosadašnjih godina. Međutim unatoč svim našim naporima i naporima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar akciji dobrovoljnog darivanja krvi je pristupilo samo četvero maturanata od kojih je troje darovalo krv.
Nažalost ovogodišnja generacija je pokazala izuzetnu neodgovornost svojim ne dolaskom na akciju darivanja krvi dok su prijašnje generacije svojim primjerom gradile lijepu sliku mladih koji žele učiniti dobro i napraviti promjenu u svijetu i našoj maloj zajednici. Nadamo se da sljedeća generacija donosi promjenu te da će nam u tome pomoći i nastavnici i djelatnici škole koji će vlastitim primjerom odaziva na akciju potaknuti mlade da se odvaže na plemeniti čin darivanja krvi kojim mogu spasiti ne jedan već tri života.

Vrijeme je da se svi skupa zamislimo što ostavljamo djeci i kakve generacije stvaramo jer budućnost je u njihovim rukama, a ukoliko nemaju plemenitosti i solidarnosti imamo li svi skupa budućnosti?

Poslije akcije za maturante u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Biograd na Moru i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, održana je na istom mjestu druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK aktiva Biograd te su prikupljene 42 doze krvi.

Zahvaljujemo svim darivateljima krvi koji su se odazvali akciji i koji nam svojim angažmanom pomažu animirati nove darivatelje kako bismo uspjeli odgovoriti na potrebe za krvlju koje se iz dana u dan povećavaju.

Vaše GDCK Biograd na Moru