AKTIVNOSTI ZA RASELJENE OSOBE ODRŽANE 19. i 20. TRAVNJA 2022.

Gradsko društvo Crvenog križa je krenulo s idejama, te srećom naišlo na podršku i uspješno realiziralo izlet u Nacionalni park Krka kao i druženje za raseljene osobe u Adventure Parku u Biogradu na Moru.

Izlet je bio planiran za 53 raseljene osobe iz Ukrajine, dok je realiziran za njih 44 uz pratnju volontera i djelatnika 19. travnja 2022. godine.

Nacionalni park Krka uz besplatne karte osigurao nam je i društvo Tihane koja je učinila ovo iskustvo još zanimljivijim. Lišane transturist d.o.o pružio je više nego ugodnu vožnju, dok je Hrvatski Crveni križ pazio da ne budemo gladni uz sendviče i vodu.

Zahvaljujemo na podršci Turističke zajednice Biograd na Moru i direktorice Nives Jeličić bez čije pomoći bi sve bilo teže, također i svima koji su nam pružili pomoći podršku ili su na bilo koji način pomogli u realizaciji aktivnosti.

Izletnici su imali prilike uživati u prirodnoj i kulturnopovijesnoj baštini parka, posebno Skradinskog buka kojeg smo posjetili
.

S Adventure Parkom Biograd organizirali smo aktivno druženje raseljene djece iz Ukrajine 20. travnja 2022. godine.

Umor smo kratili uz grickalice i osvježenje, te bez obzira što su djeca bila umorna nisu odustajala, kako mala tako ni ona veća.

Uz znoj i smijeh prošli smo sve poligone pod budnim okom ekipe iz parka i malu podršku i pomoć roditelja.

Svim koji su sudjelovali u realizaciji te nam pomogli želimo reći jedno veliko HVALA!

Do sljedećih aktivnosti,

Vaše GDCK Biograd na Moru