Crveni križ u plavom okviru

U sklopu provedbe projekta Hrvatskog Crvenog križa „Crveni križ u plavom okviru“ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s ronilačkim klubom Nautilus, proveo je akciju čišćenja podmorja u Pakoštanima.

Akcija je održana u subotu, 04.07.2020. godine u luci Sutomišćica u Pakoštanima. U akciji su sudjelovali ronioci ronilačkog kluba Nautilus, koji su uz pomoć volontera GDCK Biograd na Moru i mještana uspješno uklonili otpad koji se nalazio u podmorju i priobalju.

Akcija čišćenja se održala u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa- „Crveni križ u plavom okviru“ kojem je cilj edukacija, akcija čišćenja podmorja i priobalja, a isto tako i motivacija građana na razvijanja pozitivne navike očuvanja okoliša i postupanja s otpadom.

Kako bi akcija imala i edukativni karakter, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru pripremilo je reciklirani papir na kojem su djeca mogla crtati te naučiti o važnosti recikliranja i načinima čovjekovog djelovanja na okoliš koji ga okružuje.

U provedbi akcije sudjelovalo je 24 osobe, osim volontera GDCK Biograd na Moru i članova ronilačkog kluba Nautilus akciji su se priključili i građani. U suradnji s Općinom i tvrtkom koja brine o reciklažnom dvorištu u Pakoštanima sav otpad smo razvrstali te je primjereno zbrinut.