CRVENI KRIŽ U PLAVOM OKVIRU 2019.

U sklopu provedbe projekta Hrvatskog Crvenog križa „Crveni križ u plavom okviru“ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru uključilo se kao partner u provedbu tradicionalne akcije čišćenja podmorja „More i Mi“ koju organizira Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova u partnerstvu sa Općinom Sv. Filip i Jakov.
Akcija je održana u nedjelju 16. lipnja 2019. godine na području Glavnog mula te dijela rive u Sv. Filipu i Jakovu. U akciji su sudjelovali ronioci iz zadarske jedinice interventne policije, koji su uz pomoć mještana i raznih udruga iz Sv. Filipa i Jakova uspješno uklonili otpad koji se nalazio na dnu filipjanskog podmorja i priobalja.
Akcija čišćenja se održala i u sklopu projekta Hrvatskog crvenog križa – “Crveni križ u plavom okviru” kojem je cilj edukacija, akcija čišćenja podmorja i priobalja, a isto tako i motivacija svih sudionika i slučajnih prolaznika na odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje te promicanje ekološki održivog razvoja.
U akciji čišćenja podmorja svi su sudjelovali na volonterskoj osnovi, a da bi akcija imala i edukativni karakter, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru održalo je i edukativnu radionicu u sklopu koje su djeca mogli malo više naučiti o ekologiji mora te na koje sve načine čovjek djeluje na okoliš koji ga okružuje.
U organizaciji i provedbi akcije sudjelovalo je preko 60 ljudi, djece i mladih te je sav prikupljeni otpad primjereno zbrinut.
Ovim putem još jednom apeliramo na sve građane i posjetitelje plaža da za sobom pokupe svoj otpad ali da im ne bude teško ni pokupiti otpad koji je netko prije njih ostavio jer nemamo PLANET B i naša je društvena odgovornost čuvati prirodu kako bismo stvorili održivu budućnost za našu djecu.
Vaše GDCK Biograd na Moru