Crveni križ u plavom okviru – eko akcija na otoku Pašmanu

U subotu 21. listopada 2017. godine Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru uz potporu jedinice lokalne samouprave, Općinom Pašman, u sklopu programa Crveni križ u plavom okviru proveli eko akciju na otoku Pašmanu u mjestu Pašman.

U akciji su sudjelovali volonteri DCK Biograd na Moru, Klub 60+, predstavnici lokalne samouprave načelnik Krešimir Ćosić i donačelnik Andro Magić, volonteri športskog društva Postimana sa Pašmana, ronioci RK ROKO iz Bibinja i ADRIATICCro iz Zagreba te volonteri Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda n/M te je sve zajedno bilo preko 40 sudionika u akciji čišćenja.

Čišćenjem je obuhvaćen vanjski i unutarnji dio mjesne luke te je izvađeno 1,5 tona guma, kanu od 4 metra i 30 vreća raznovrsnog sitnog otpada (staklo, plastika, itd.).

Uklanjanje prikupljenog otpada organizirala je Općina Pašman u suradnji sa Čistoćom Zadar i ovim putem im zahvaljujemo na besplatnom odvozu otpada dok su sredstva za ostale troškove (prijevoz volontera i ronioca, zahvalni obrok, potrošni materijal, itd.) organizacije i provedbe osigurana preko Hrvatskog Crvenog križa.

Uspjeh akcije garantirala je višegodišnja suradnja Društva sa lokalnom samoupravom i gore navedenim partnerima.

Ovim putem želimo zahvaliti svim sudionicima i volonterima koji su napravili veliki posao i pripremu za sljedeću turističku sezonu u mjestu Pašman.

Ova eko akcija je druga ovogodišnja akcija u sklopu programa Crveni križ u plavom okviru koje je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru organiziralo, prva je bila u Biogradu na Moru gdje smo čistili park šumu Soline i plažu Dražicu, te planiramo nastaviti s eko akcijama i sljedeće godine u skladu sa financijskim sredstvima planom provedbe HCK.

Vaše GDCK Biograd na Moru