Crveni križ u plavom okviru – eko akcija u mjestu Mrljane na otoku Pašmanu

U subotu 7. srpnja 2018. godine Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru uz potporu jedinice lokalne samouprave, Općinom Pašman, u sklopu programa Crveni križ u plavom okviru provelo je eko akciju na otoku Pašmanu u mjestu Mrljane.
U akciji su sudjelovali volonteri GDCK Biograd na Moru među kojima i gosti iz Francuske (Scouts et guides de France) mještani Mrljana, ronioci RK ROKO iz Bibinja i volonteri Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda n/M te je sve zajedno bilo preko 30 sudionika u akciji čišćenja.
Čišćenjem je obuhvaćen unutarnji i dio vanjskog dijela mjesne luke te je izvađeno 10 kubika raznog smeća, među kojim najviše guma i raznovrsnog sitnog otpada (staklo, plastika, itd.).
Uklanjanje prikupljenog otpada organizirala je Općina Pašman u suradnji sa Čistoćom Zadar i ovim putem im se zahvaljuje na besplatnom odvozu otpada te zahvalnom ručku. Sredstva za ostale troškove (prijevoz volontera i ronioca, potrošni materijal, itd.) organizacije i provedbe su osigurana preko Hrvatskog Crvenog križa.
Uspjeh akcije garantirala je višegodišnja suradnja Društva sa lokalnom samoupravom i gore navedenim partnerima.
Zahvala svim sudionicima i volonterima koji su napravili veliki posao u mjestu Mrljane.
Ova eko akcija je treća akcija u sklopu programa Crveni križ u plavom okviru koje je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru organiziralo te se planira nastaviti s eko akcijama i u naredno vrijeme u skladu sa financijskim sredstvima planom provedbe HCK.

Vaše GDCK Biograd na Moru