dm podržao projekt “Pomoć u kući starijim osobama” Gradskog društva Crvenog križa Biograd

Projekt “Pomoć u kući starijim osobama” provodi se već drugu godinu za redom na području općine Sv. Filip i Jakov i Pašman. Program se provodi u partnerstvu sa navedenim Općinama koje financiraju provedbu projekta. Ove godine smo osigurali podršku dm-a koji će svojom materijalnom donacijom u iznosu od 31.700,77 kuna našim korisnicima osigurati higijenske pakete te sredstva za održavanje doma.

U sklopu projekta “Pomoć u kući starijim osobama” skrbimo o ukupno 39 korisnika. Cilj projekta je osvijestiti što veći broj ljudi u zajednici i djelovati na poticanje promjena životnih navika u svrhu uključenja osoba treće životne dobi u svakodnevicu zajednice te poboljšati mobilnost korisnika i smanjiti osjećaj osamljenosti i socijalne isključenosti.

“Ponosni smo što je dm postao dijelom projekta koji doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba. Inicijativa “Jer sve smo to MI!” objedinjuje 40 društveno odgovornih projekata, a projekt “Pomoć u kući starijim osobama” važan je dio cilja inicijative kojom dm želi potvrditi svoju opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici,” izjavila je Tamara Vidaković, područna menadžerica dm-a.

Projekt Pomoć u kući starijim osobama uspio je osigurati podršku dm-a među 2.000 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske te smo iznimno ponosni što je naš projekt prepoznat i podržan.

“U ime Gradskog društva Crvenog križa i korisnika projekta zahvaljujem dm-u na donaciji koja će nam olakšati brigu o starijim osobama i zahvaljujući kojoj ćemo se moći još više posvetiti poticanju druženja i uključivanja naših korisnika u društveni život zajednice što smatramo najvećom vrijednosti našeg projekta”, izjavila je Branka Kulaš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Biograd.

Više informacija o inicijativi i projektima koje će u sklopu nje biti realizirani možete pronaći i na internetskoj stranici jersvesmotomi.hr.