EDUCIRANO 6 KORISNICA U SKLOPU “POŽELI I STIŽE TI ZAŽELI”

Projekt Poželi i stiže ti zaželi provodi se na području djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno gradu Biogradu na Moru te općinama Pakoštane, Pašman i Tkon. Opći cilj je osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti. Specifični cilj je kontinuirana njega i skrb za osobe starije životne dobi od kojih je većina slabijeg ili lošeg zdravstvenog stanja u njihovim domovima, s educiranim osobama. Ciljana skupina na projektu je 6 teže zapošljivih žena i žena s niskim stupnjem obrazovanja s područja provedbe projekta koje su se educirale i zaposlile. Također, projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 38 krajnjih korisnika projekta starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju koje obilaze zaposlene žene.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potecijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne aktivnosti,održavanja aktivnog načina života i poticanja neovisnosti. Kroz program osposobljavanja uvelike utječemo na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. Kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnažiti cemo i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razlikom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalizaciju i samostalnost te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Značaj projekta i projekne aktivnosti uspješno se promoviraju ključnim dionicama na području grada Biograda na Moru i općinama Pašman, Tkon i Pakoštane, kao i široj javnosti.

Nastavne cijeline koje su žene prošle su osnove vrtlarstva, radovi u vrtlarstvu, zaštita na radu i praktična nastava. Praksu su obavljale u u sklopu edukacije u zanimanja vrtlarice.
Za 6 žena projekta osigurala se edukacija i obrazovanje kako bi se unaprijedilo znanje i vještine sudionica projekta te povećala njihova zapošljivost nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 557.080,00 kn te je projekt u 100% iznosu financiran sredstvima EU. Obvezni partneri na projketu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru dok Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vaš GDCK BIOGRAD NA MORU