GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U subotu 10. ožujka u osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u disciplini pružanja prve pomoći na kojima je ove godine sudjelovalo više od četiri tisuće učenika u cijeloj Hrvatskoj.
Na našem području su sudjelovale dvije ekipe iz Sv. Filipa i Jakova i jedna ekipa iz Biograda na Moru te 18 volontera. Svaka ekipa sastojala se od 6 članova. Pobjedničku ekipu očekuju pripreme za daljnje međužupanijsko natjecanje.
Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Državno natjecanje tradicionalno se odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje četiri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.

Hvala svim volonterima , mladim natjecateljima, mentoricama, sudcima, i naravno veliko hvala ravnateljici OŠ Sv.Filip i Jakov na nesebičnom gostoprimstvu već drugu godinu za redom.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru