HUMANITARNA AKCIJA “DOBRO SE DOBRIM VRAĆA”

Društvo Crvenog križa Brač organiziralo je humanitarnu akciju “Dobro se dobrim vraća” za pomoć Anti Borojeviću, rođenom 11.02.1986. godine, koji stanuje u Sumartinu na otoku Braču.
Naime, kroz niz godina, Ante je sudjelovao u velikom broju humanitarnih akcija za Društvo Crvenog križa Brač, bilo kao volonter u sabirnim akcijama, bilo nastupajući kao član klape “Volat” u brojnim koncertima. Isto tako, od 2013. godine je član bračke obitelji darivatelja krvi, kao i svi njegovi članovi obitelji, a prije opake dijagnoze krv je darovao 18 puta, zadnji put 17.02.2017. godine. Anti nikada nije bio problem svoje slobodno vrijeme pokloniti potrebitima.

Od kraja 2017. godine bori se sa teškom bolesti, dijagnosticiran mu je višak proteina na jednom od kromosoma, te se trenutno nalazi na liječenju u KBC-u Split. Zbog navedene dijagnoze dolazi do odumiranja mišića, te je ovisan o respiratoru.

Kako se očekuje njegov povratak kući, započinju novi problemi i izazovi za njegovu obitelj. Društvo Crvenog križa Brač mu je osiguralo medicinski krevet, antidekubitalni madrac i dio medicinskog materijala koji će mu biti potreban, no njegovo stanje iziskivati će velika novčana odricanja njegove obitelji, koja je lošeg materijalnog stanja. Upravo zbog toga odlučili su pokrenuti akciju.

Završetak akcije planiran je 17. ožujka, kada će Društvo Crvenog križa Brač organizirati veliki humanitarni klapski koncert u Selcima, na kojem će nastupiti i njegova klapa “Volat”.
Ovim putem pozivamo Vas, da se u skladu s Vašim mogućnostima, odazovete ovoj humanitarnoj akciji. Vaše uplate možete izvršiti na IBAN: HR33 236 0000 1101 829 081 uz obaveznu napomenu “Donacija za Antu”.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru