INTERVENTNI TIM GDCK BIOGRAD NA MORU NA PODRUČJU SISKA I OKOLICE

Interventi tim GDCK Biograd na Moru 30. siječnja 2020. zaputio se u Sisak sa 9 članova interventnog tima i prikupljenom humanitarnom pomoći. Uz svu već prikupljenu i dostavljenu humanitarnu pomoć ovim putem smo prevezli pripremljenih 69 paketa „Vaš dar za pravu stvar“ i 51 kg različitih prehrambenih artikala koje smo prikupili uz pomoć građana sa područja djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno područja grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Pašman, Tkon i Sv. Filip i Jakov. Dva tima bila su raspoređena u dva kombi vozila od čega je jedan kombi ustupljen od strane Društva Crvenog križa Zadarske županije, a drugi nam je besplatno dan na korištenje od strane Rent a car-a „Last minute” pa se istima ovim putem zahvaljujemo.

Na teren su otišla dva tima od kojih je jedan tim provodio jednodnevni program pomoći dok je drugi tim proveo 4 dana u Sisku i okolici. Članovi interventnih timova bili su raspoređeni za provedbu različitih aktivnosti kako slijedi: članovi na skladištu su provjeravali, evidentirali te sortirali i pakirali zaprimljenu humanitarnu pomoć uz pripremu namirnica za mobilne timove koji su dostavljali potrebnu pomoć korisnicima na području Siska i okolice, dok su članovi raspoređeni u mobilne timove po potrebi korisnika pripremljeno prevozili humanitarnu pomoć na adrese korisnika u Sisku i okolici. Uz sve aktivnosti u kontaktu sa korisnicima nismo zaboravili ni na najvažniji dio naših aktivnosti, a to je razgovor sa korisnicima i pružanje psihosocijalne pomoći.
Ponosni smo što se područje od kud dolazimo posebno istaklo među ljudima s pogođenog područja i svugdje smo dočekani kao heroji jer je naša divna Dalmacija nesebično reagirala na potrebe stradalih i ugroženih osoba.

U periodu od 30. siječnja 2020. godine do 2.veljače 2021. godine u Sisku je bilo 9 djelatnika i volontera GDCK Biograda na Moru educiranih i pripremljenih za odgovor na krizne situacije. Ukoliko želite i vi postati dio našeg interventnog tima slobodno nam se javite.