IZLET ZA DARIVATELJE 28. – 30. LISTOPADA 2022

 

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru organiziralo je izlet dobrovoljnih darivatelja krvi u terminu od 28. do 30. listopada 2022. godine, a lokacije izleta bile su otoci Krk, Cres i Lošinj.

Svrha izleta bila je zajedničko druženje i međusobno upoznavanje, te zahvala darivateljima krvi s područja djelovanja GDCK Biograd na Moru.

Izlet su sufinancirale Općine Pašman, Pakoštane, Tkon, Sveti Filip i Jakov , Grad Biograd na Moru, te darivatelji.

Prvi dan, 28. listopada darivatelji su posjetili otok Krk, gdje su uz pratnju vodiča razgledali grad Krk – katedralu, vijećnicu, gradska vrata, Frankopanski kaštel i kulu Gradske straže. Nakon grada Krka, posjećen je i Jurandvor te crkva Svete Lucije u kojoj se nalazi Bašćanska ploča, najznačajniji spomenik hrvatskog jezika i književnosti.

Idući dan, 29. listopada, bio je rezerviran za Mali i Veli Lošinj. Uz pratnju vodiča darivatelj su razgledali grad Mali Lošinj, a u popodnevnim satima uživali u slobodnom vremenu na Velom Lošinju.

Treći dan, 30. listopada, darivatelji su posjetili jedan od najvećih jadranskih otoka, otok Cres, te Osor, antički grad koji je osnovan na mjestu gdje se spajaju otoci Lošinj i Cres.

Zahvaljujemo se darivateljima na odazivu i druženju, JLS-ima na podršci kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji izleta, a posebno hvala GDCK Mali Lošinj na dobrodošlici.