NAJAVA AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI AKTIVA BIOGRAD NA MORU

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Općom bolnicom Zadar odjelom za transfuziju organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva Biograd na Moru koja će se održati: 20.08.2020. od 16.00 do 19.00 sati u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Pozovite sve svoje prijatelje i članove obitelji i pokažite plemenitost te otkrijte najbolji dio sebe.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Molimo za strpljenje i poštivanje protokola zbog novih uvjeta darivanja krvi u skladu sa COVID-19.

Podsjećamo kako akciji dobrovoljnog darivanja krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale u inozemstvo u zadnjih mjesec dana, osobe koje su u samoizolaciji ili ukoliko su osobe bolesne.

Napomena: Za potrebe transfuzije darivatelji trebaju sa sobom ponijeti zdravstvenu iskaznicu uz obaveznu osobnu iskaznicu ili neki drugi dokument sa slikom.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru