ODRŽANA AKCIJA DDK AKTIVA BIOGRAD NA MORU

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu te aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Biograd na Moru održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Ni vrućine nisu spriječile dobrovoljne darivatelje krvi da pokažu humanost! Akciji je 7. kolovoza 2023. godine pristupilo 39 darivatelja, a prikupljeno je 36 doza krvi. Velikoj humanoj obitelji darivatelja krvi pridružila su se i dva nova mlada darivatelja.

Sljedeća akcija DDK održat će se 7. rujna 2023. godine u Pakoštanima!

Akcije se održavaju po načelima – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Na web stranici GDCK Biograd na Moru možete pronaći i raspored akcija ostalih aktiva DDK GDCK Biograd na Moru. Odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život! 🩸

Kalendar akcija: https://bit.ly/3wdbDJE