ODRŽANA AKCIJA DDK AKTIVA BIOGRAD NA MORU

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Biograd na Moru i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 13. travnja 2023. od 16 do 18 sati u Srednjoj školi Biograd na Moru održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi aktiva Biograd na Moru prikupljena je 21 doza krvi, a krv su darovale i dvije nove darivateljice. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali akciji te voditelju aktiva Siniši Filipoviću na angažmanu i trudu organizaciji i provođenju akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Slijedeća akcija DDK aktiva Biograd na Moru planirana je za 4 mjeseca.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!