ODRŽANA AKCIJA DDK AKTIVA DRAGE

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Drage i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 24. studenog 2022. od 16 do 18 sati u vjeronaučnoj dvorani u Dragama održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi aktiva Drage prikupljena je 31 doza krvi, što je ujedno i ovogodišnji rekord aktiva Drage, a krv je darovao i jedan novi darivatelj. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali akciji, voditelju aktiva Drage Miru Vulinu na angažmanu i trudu te volonterima sudjeluju u organizaciji i provođenju akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!