ODRŽANA AKCIJA DDK AKTIVA PAKOŠTANE

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu te aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Pakoštane održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vijećnici Općine Pakoštane.

Ni vrućine nisu spriječile dobrovoljne darivatelje krvi da pokažu humanost! Akciji je 8. rujna 2023. godine pristupilo 37 darivatelja, a prikupljeno je 33 doza krvi. Velikoj humanoj obitelji darivatelja krvi pridružio se i jedan novi darivatelj.

Sljedeća akcija DDK održat će se 21. rujna 2023. godine u Tkonu, Otok Pašman!

Akcije se održavaju po načelima – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Na web stranici GDCK Biograd na Moru možete pronaći i raspored akcija ostalih aktiva DDK GDCK Biograd na Moru. Odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život! 🩸

Kalendar akcija: https://bit.ly/3wdbDJE