ODRŽANA AKCIJA DDK AKTIVA PAKOŠTANE

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu te aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Pakoštane, 8. siječnja 2024. godine održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vijećnici Općine Pakoštane.

Da su Pakoštanci donijeli najbolju novogodišnju odluku govori i podatak da su akciji pristupila čak 53 darivatelja, a prikupljeno je 48 doza krvi. Velikoj humanoj obitelji darivatelja krvi pridružilo se i jedna nova darivateljica.

Sljedeća akcija DDK aktiva Pakoštane održat će se u svibnju 2024. godine u Pakoštanima!

Akcije se održavaju po načelima – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Na web stranici GDCK Biograd na Moru možete pronaći i raspored akcija ostalih aktiva DDK GDCK Biograd na Moru. Odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život! 🩸