ODRŽANA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI AKTIVA BIOGRADU NA MORU

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu te aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Biograd na Moru, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Akcija se održala 8. kolovoza 2022. od 17 do 19 sati. Pristupilo je 30 darivatelja, a prikupljeno je ukupno 26 doza.

Prvi puta krv je darivalo troje darivatelja. Čestitke našim novim darivateljima i dobrodošli u veliku obitelj darivatelja koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

Akcije se održavaju po načelima – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Iduća akcija aktiva Biograd na Moru planirana je za 4 mjeseca, te ako niste mogli pristupiti prošloj akciji, svakako vas pozivamo da se pridružite na idućoj. Također, na web stranici GDCK Biograd na Moru možete pronaći i raspored akcija ostalih aktiva DDK GDCK Biograd na Moru. Odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!