ODRŽANA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI AKTIVA SVETI FILIP I JAKOV

U suradnji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Općom bolnicom Zadar Odjelom za transfuzijsku medicinu te aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Sveti Filip i Jakov, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vijećnici Općine Sveti Filip i Jakov.

Akcija se održala 17. listopada 2022. od 16 do 18 sati. Postignut je ovogodišnji rekord aktiva te su darovane 42 doze a pristupilo je 45 darivatelja.

Prvi puta krv je darivalo dvoje darivatelja. Čestitke našim novim darivateljima i dobrodošli u veliku obitelj darivatelja koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

Akcije se održavaju po načelima – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Na web stranici GDCK Biograd na Moru možete pronaći i raspored akcija ostalih aktiva DDK GDCK Biograd na Moru. Odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!