Održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Biograd na Moru i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, 14. travnja 2022. u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd na Moru održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi aktiva Biograd na Moru prikupljena je 31 doza krvi. Nadamo se da će svi koji nisu uspjeli dati krvi ovaj put uspjeti na sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji, posebno našem voditelju aktiva (i dobrovoljnom darivatelju krvi) Siniši Filipoviću na angažmanu i trudu koji ulaže u našu “malu” ali veliku obitelj davatelja krvi u Biogradu na Moru.

Održavanje akcije organizirano je i u suradnji sa Srednjom školom Biograd na Moru koja nam je ustupila prostor sportske dvorane za održavanje akcije od 16:00 do 18:00 sati te im se ovom prilikom zahvaljujem

Ukoliko iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti darivati krv, NE OČAJAVAJTE!

Ako želite pomoći možete nam se pridružiti volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili nam pomoći u organizaciji i provedbi akcije. Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život!

*Bitno je napomenuti kako su poduzete sve mjere opreza prilikom organizacije akcije dobrovoljnog darivanja krvi sukladno epidemiološkim mjerama.

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru