Počela je provedba projekta “Budi svjestan, budi spreman”

Započela je provedba projekta “Budi svjestan, budi spreman” čiji je nositelj i provoditelj Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s Dječjim vrtićem Biograd na Moru. Projekt je sufinanciran od strane Vodovoda Zadar d.o.o.

Projekt će se provoditi sljedećih 6 mjeseci, a namijenjen je djeci predškolske dobi kao dio programa Hrvatskog Crvenog križa, Odgoj za humanost od malih nogu. Predškolci će sudjelovati na edukativno-interaktivnim radionicama na teme klimatske promjene i priprema za izvanredne situacije.

Kroz radionice predškolci će zajedno s članovima Kluba mladih GDCK Biograd na Moru sudjelovati na radionicama na kojima će izrađivati komposter, reciklirati papir te razgovarati o utjecaju klimatskih promjena na lokalnu zajednicu. Osim radionica na temu klimatskih promjena sudjelovati će i na radionicama na temu priprema za izvanredne situacije kroz koje će naučiti načine ponašanja i postupanja tijekom potresa ali i koji su brojevi žurnih službi kao i što sve treba sadržavati obiteljski ruksak za izvanredne situacije “Set”Go”. Cilj projekta je probuditi svijest kod djece predškolske dobi o važnosti navedenih tema koje se provlače kroz projekt.

Kroz projekt naučiti će reciklirati papir a veliki naglasak stavlja se na ponovo korištenje i upotrebu. Tako će na recikliranom papiru nastalom na radionicama naši predškolci izrađivati radove vezane uz pripremu za izvanredne situacije.

Trenutno je održana prva radionica u sklopu projekta kroz koju je izrađen komposter koji će se koristiti za vrtićki vrt.

Ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima na projektu, ali i našim mališanima.

Sve aktivnosti projekta možete pratiti na facebook i instagram stranici GDCK Biograd na Moru