Predavanje „Prava u sustavu socijalne skrbi“ Jelene Milin, dipl. socijalne radnice

Predavanje „Prava u sustavu socijalne skrbi“ Jelene Milin, dipl. socijalne radnice
23. ožujka 2018. u 10 sati
Prostorije Gradske vijećnice Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5

Poštovana/i, ovim Vas putem molimo da u skladu s Vašim mogućnostima najavite predavanje „Prava u sustavu socijalne skrbi“ koje će održati Jelena Milin, dipl. socijalna radnica, u petak, 23. ožujka 2018. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5, Biograd na Moru. Predavanje organizira Udruga „MI“ – Split u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru. U sklopu predavanja, sudionici će imati priliku informirati se o pravima koje starije osobe mogu ostvariti u sustavu socijalne skrbi. Dodatno, imat će priliku posavjetovati se sa suradnicom za pravnu zaštitu starijih osoba, Nelom Kovačević.
Projekt je s provedbom započeo u studenom 2017., a cilj je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

U pet županija održat će se ukupno deset javnih predavanja za starije osobe prilikom kojih će imati priliku dobiti pravni savjet od strane savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge „MI“ – Split te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu savjet@seniori.hr. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Za sve dodatne informacije, dostupni smo na broju 021/329-133 (Tijana Tešija) i putem e-mail adrese tijana@udruga-mi.hr.

Srdačan pozdrav iz Udruge „MI“ – Split i GDCK Biograd na Moru