Solidarnost na djelu

Akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj sve od 1973. godine. Uz osnovni cilj- prikupljanja dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa.

Ove godine u suradnji sa Osnovnom školom Biograd, Osnovnom školom Sv.Filip i Jakov, Srednjom školom Biograd na moru, Osnovna škola “Vladimira Nazova” Neviđani i Osnovna škola Pakoštane prikupljala su se materijalna dobra ( hrana i higijenske potrepštine) za najugroženije građane na području djelovanja Gradskog Društva Crvenog križa Biograd.
Na ovaj način učenici su mogli direktno donirati hranu i higijenske potrepštine te smo im na taj način približili djelovanje Crvenog križa u njihovoj lokalnoj zajednici ali i probudili solidarnost prema drugima.

Iznimno nam je drago što smo ove godine kroz akciju Solidarnost na djelu zaprimili donaciju u iznosu od 2000,00 kuna od FUN PARKA BIOGRAD by Mirnovec.
Novčana sredstva utrošiti će se na pakete hrane i higijenskih potrepština za najugroženije građane.

Još jednom se zahvaljujemo našim donatorima na ovoj izdašnoj donaciji koje će nadamo se potaknuti druge poslovne subjekta na donacije.