Zamolba za donaciju

Poštovani,

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju „Pružimo toplinu doma obitelji Persola“ koja završava 12. ožujka 2019. godine.

Humanitarna akcija organizira se s ciljem osiguranja minimalnih uvjeta za život. Cilj akcije je izgradnja, adaptacija i legalizacija stambenog objekta.

Obitelj Persola broji 4 člana od kojih su roditelji Branko i Danica rođeni 1940. te dva odrasla sina s poteškoćama i invaliditetom. Obitelj živi u mjestu Sikovo u trošnom kućerku i bez najosnovnijih uvjeta za život što znači da nemaju sanitarni čvor i da cijeli dan borave u čađavoj prostoriji koja se jedina grije. Spavaju u kamenoj kućici koja nema vrata, a ostali otvori (prozori) su prekriveni raznoraznim materijalima i namještajem kako bi se zaštitili od vanjskog utjecaja hladnoće, vjetra i kiše. Krov se više ne može nazvati krovom jer veći dio površine više nije prekriven kupama.

Ovom humanitarnom akcijom želimo novi objekt osposobiti za stanovanje obitelji koji je nedaleko trenutnog im prebivališta. Objekt je već postojeći te ga treba izvana i iznutra urediti za život. U procesu smo legalizacije i adaptacije građevine. Trenutno smo u suradnji sa Općinom Sv.Filip i Jakov napravili crnu jamu, Centar za socijalnu skrb Biograd nam je osigurao određena sredstva kojima smo izolirali krov (ploču), pripremamo se za postavljanje krova i fasade te nakon toga krećemo sa unutarnjim radovima (žbukanje, postavljanje podloge za podove, postavljanje pločica, uređenje sanitarnog čvora, te ostali radovi koji su potrebni za uređenje interijera).

Ovim putem molimo Vas da vođeni osjećajem za humanost i solidarnost pomognete obitelji Persola donacijom unutar svojih mogućnosti.
Donacije mogu biti u vidu građevinskog materijala ili uplatom novčanog priloga. Novčani prilog možete uplatiti na IBAN: HR1024020061500065660 koji je otvoren isključivo za potrebe humanitarne akcije.

Ukoliko želite donirati materijal, utoliko nas prethodno kontaktirajte kako bismo vam rekli koji nam točno građevinski materijal treba u trenutku kad se odlučite za donaciju.

Radovi su u tijeku stoga se nadamo i vašoj pomoći kako bismo im osigurali siguran i topli dom te mirnu starost i osnovne uvjete za život u što kraćem vremenskom roku. Samo zajedno možemo ostvariti toplinu doma za obitelj Persola.

Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate putem e-maila: crvenikrizbiograd@zd.t-com.hr ili na broj mobitela 0989725991.

Unaprijed zahvaljujemo,

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru
Ravnateljica Franka Troskot

Dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja – jedina prostorija koja se grije.

U prilogu dostavljam kopiju Rješenja Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji i fotografije objekta u kojem obitelj trenutno živi.

Persole03012019